Yoghurttaart
Ingredienten:
12 blaadjes plantaardige gelantine,
15 lange vingers,
3 dl. magere yoghurt
4 eetlepels stevia
400 gram vers fruit, geen kiwi of ananas
3 eetlepels vruchtensap (bijvoorbeeld sinaasappel)
2 eieren, maat m.
1 dl garderoom
Week de gelantine in koud water, vet een springvorm licht in en bedek met lange vingers.
Meng de yoghurt met de zoetstof en het fruit (stukjes)
Verwarm het vruchtensap, los de gelantine er in op laat afkoelen.
Klop de garderoom stijf, splits de eieren, klop de eiwitten stijf.
Voeg de opgeloste gelantine bij het yoghurtmengsel, spatel het mengsel door de garderoom, spatel daarna de eiwitten erdoor.
Schep het geheel in de springvorm en laat de taart in enkele uren opstijven.
Deze taart levert bij snijden in 8 punten: 125 kcal per punt, en snijden bij 10 punten 100 kcal per punt.
Een lekkere, en verantwoorde lekkernij voor bij de koffie of thee.
|